Forumsohbet.Com -  Forum Sohbet Siteleri
Ana Sayfa - Forum Kuralları - Bize Yazin - Kayıt Olun
 

Go Back   Forumsohbet.Com - Forum Sohbet Siteleri > •.•´¯`•.• Eğitim - Eğitim ve okullar hakkında eleştiriler ve görüşler • > Lise Dersleri > Tarih - İnkılap Tarihi

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 18-03-11, 15:23   #21
ForumSohbet Üyesi
eRoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 18-12-10
Mesajlar: 1.011
Nereden:
Yaş:
Takım:
Meslek: öğrenci
Tecrübe Puanı: 5000
eRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Tarih Test Soruları

Yanıtlar:

1.A 2.D 3.D 4.C 5.C 6.D 7.B 8.D 9.C 10.C 11.E 12.A 13.C 14.E

15.A 16.E 17.A 18.A 19.B 20.A 21.E 22.B 23.B 24.B 25.B
_________________________________________________________________________________________________
YAŞAM CESURLARI SEVER...
eRoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Paylas Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-11, 15:23   #22
ForumSohbet Üyesi
eRoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 18-12-10
Mesajlar: 1.011
Nereden:
Yaş:
Takım:
Meslek: öğrenci
Tecrübe Puanı: 5000
eRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Tarih Test Soruları

daş Türk ve Dünya Tarihi Dersi Test Soruları 3

--------------------------------------------------------------------------------

1.Aşağıdakilerden hangisi İsrail, İngiltere ve Fransa’nın 1956’da Süveyş Sorunu yüzünden Mısır’a düzenledikleri saldırının siyasal sonuçlarından biri değildir?
a) Sovyetler Birliği’nin Orta Doğu’daki etkisinin artması
b) Mısır’ın, Süveyş Kanalı üzerinde tam denetim sağlaması
c) İngiltere ve Fransa’nın Orta Doğu’daki etkisinin büyük ölçüde azalması
d) Bağdat Paktı’nın kurulması
e) ABD’nin Orta Doğu’da daha etkili duruma gelmesi

2.I. Truman Doktrini’nin ilanı
II. Yalta Konferansı
III. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurulması
IV. NATO’nun kurulması
olaylarının kronolojik sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?
a) I, II, III, IV
b) II, I, IV, III
c) II, IV, I, III
d) III, II, IV, I
e) IV, II, III, I

3.Aşağıdakilerden hangisi BM Antlaşması’nın ortak meşru müdafaayı öngören 51. maddesi uyarınca kurulan uluslararası örgütlerden biri değildir?
a) NATO
b) AGİT
c) SEATO
d) Varşova Paktı
e) Bağdat Paktı

4.Aşağıdakilerden hangisi hükümetler-dışı bir uluslararası örgüttür?
a) Körfez İşbirliği Örgütü
b) Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü
c) Uluslararası Çalışma Örgütü
d) Uluslararası Af Örgütü
e) İngiliz Milletler Topluluğu

5.Avrupa Ekonomik Topluluğu aşağıdaki belgelerden hangisinin yürürlüğe girmesiyle Avrupa Birliği adını almıştır?
a) Avrupa Anayasası
b) Avrupa Tek Senedi
c) Roma Antlaşması
d) Paris Antlaşması
e) Maastricht Antlaşması

6.Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde gerçekleştirdiği anayasal ve yasal reformlardan biri değildir?
a) İdam cezasının kaldırılması
b) OHAL’in kaldırılması
c) Farklı dil ve lehçelerde yayın ve öğrenime ilişkin yönetmeliklerin hazırlanması
d) Ulusal Azınlıklar Çerçeve Sözleşmesi’nin onaylanması
e) İnsan Hakları Danışma Kurulunun faaliyete geçirilmesi

7.ABD tarafından ortaya atılan “Geniş Orta Doğu ve Kuzey Afrika Girişimi” ile Türkiye’nin bağlantısı aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
a) Türkiye bu girişim doğrultusunda İsrail’le ilişkilerini geliştirmektedir.
b) Türkiye bu girişimin tamamen dışındadır.
c) Türkiye bu girişimin yalnızca askeri yönüyle ilgilidir.
d) Türkiye bu girişimde Rusya ile işbirliği yapmaktadır.
e) Türkiye bu girişimin demokratik ortaklarından biridir.

8. Aşağıdakilerden hangisi 1929 Büyük Bunalımı’nın sonuçlarından biridir?
a) Batı dünyasında Keynesyen politikalara geçilmesi
b) Uluslararası ticaret hacminin artması
c) İngiltere’nin uluslararası sistemin düzenleyicisi rolünü ABD’den devralması
d) Batı dünyasında devletin ekonomiden çekilme sürecinin başlaması
e) Batılı ülkelerin ekonomik güçlükleri aşmak için sömürgeciliğe hız vermesi

9. Aşağıdakilerden hangisi BM Güvenlik Konseyinin onayıyla gerçekleştirilmiştir?
a) Falkland Savaşı
b) Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgali
c) 1991 Körfez Harekâtı
d) NATO’nun Kosova’ya müdahalesi
e) ABD’nin Irak’ı işgali

10. Aşağıdakilerden hangisi İran İslam Devrimi’nin yol açtığı uluslararası gelişmelerden biri değildir?
a) Körfez İşbirliği Örgütünün kurulması
b) Petrol fiyatlarının yükselmesi
c) ABD’nin Stratejik Savunma Girişimini (SDI) başlatması
d) ABD’nin Carter Doktrini’ni ilan etmesi
e) ABD’nin Çevik Kuvveti (RDF) oluşturması

11. BM ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a) Uluslararası Adalet Divanı BM’nin organlarından biridir.
b) Genel Kurulda bütün üye ülkelerin birer oy hakkı vardır.
c) Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra, BM Barış Gücü operasyonlarına son verilmiştir.
d) Güvenlik Konseyi geçici üyelerinin seçilmesinde coğrafi dağılım göz önüne alınır.
e) BM ilkelerini sürekli ihlal eden bir devletin üyeliğine son verilebilir.

12. Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki sorunlardan biriyle ilgili olarak savunduğu “Gri Alan” tezinin açıklaması aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ege Denizi’nde bulunan ve Türkiye’ye ya da Yunanistan’a ait olmayan adacık ve kayalıkların statüsünün belirlenmesi gerekir.
b) Yunanistan’ın FIR hattını karasularının genişliği olan 6 milden fazla genişletmesi uluslararası hukuka aykırıdır.
c) Karasularının 12 mile çıkarılması Türkiye için bir yapılageliş (teamül) niteliği taşımamaktadır.
d) Türkiye, kıta sahanlığının eşit uzaklık ilkesine uygun olarak sınırlandırılmasından yanadır.
e) Ege Denizi kendine has özellikleri olan bir yarı kapalı denizdir.

13. Aşağıdakilerden hangisi ABD’nin Soğuk Savaş döneminde Doğu blokuna yönelik olarak izlediği çevreleme politikasının ortaya çıkışıyla doğrudan ilişkilidir?
a) Neville Chamberlain
b) Dexter White
c) J.F. Kennedy
d) F.D. Roosevelt
e) George Kennan

14.Aşağıdakilerden hangisi İki Savaş Arası dönemin gelişmelerinden biri değildir?
a) ABD’nin New Deal politikasına geçmesi
b) İtalya’nın Habeşistan’a saldırması
c) İspanya’da iç savaşın çıkması
d) Yunanistan’da iç savaşın çıkması
e) Almanya’da Kapp Darbesi’nin yapılması

15.Aşağıdakilerden hangisi günümüz uluslararası hukuk sisteminin temel belgesi sayılmaktadır?
a) Uluslararası Adalet Divanı Statüsü
b) BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi
c) BM Antlaşması
d) Paris Şartı
e) Milletler Cemiyeti Misakı

16.Aşağıdaki ülkelerden hangisi Milletler Cemiyetine hiçbir zaman üye olmamıştır?
a) ABD
b) İtalya
c) İngiltere
d) Fransa
e) SSCB

17.Aşağıdakilerden hangisi Doğu bloku yıkıldıktan sonra Batılı devletlerin önerisi doğrultusunda eski sosyalist ülkelerde uygulanan bir politikadır?
a) Şok terapi politikası
b) Ulusal kalkınma politikası
c) İzolasyon politikası
d) Tarafsızlık politikası
e) Yakın çevre politikası

18.Aşağıdaki olaylardan hangisi Çin’in yarı sömürge haline gelmesine neden olmuştur?
a) Mançurya’nın işgali
b) Kültür Devrimi
c) Büyük Atılım
d) Meiji Restorasyonu
e) Afyon Savaşı
_________________________________________________________________________________________________
YAŞAM CESURLARI SEVER...
eRoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Paylas Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-11, 15:24   #23
ForumSohbet Üyesi
eRoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 18-12-10
Mesajlar: 1.011
Nereden:
Yaş:
Takım:
Meslek: öğrenci
Tecrübe Puanı: 5000
eRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Tarih Test Soruları

Yanıtlar:1.d 2.b 3.b 4.d 5.e 6.d 7.e 8.a 9.c 10.c 11.c 12.a 13.e 14.d 15.c 16.a 17.a 18.e
_________________________________________________________________________________________________
YAŞAM CESURLARI SEVER...
eRoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Paylas Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-11, 15:25   #24
ForumSohbet Üyesi
eRoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 18-12-10
Mesajlar: 1.011
Nereden:
Yaş:
Takım:
Meslek: öğrenci
Tecrübe Puanı: 5000
eRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Tarih Test Soruları

1. 27 Mayıs 1960'dan itibaren ordu adına hareket eden kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

A. Temsilciler Meslisi
B. Milli Birlik Komitesi
C. Güvenlik Konseyi
D. Danışma Konseyi
E. On dörtler Komitesi

2.1961 Anayasası'nı yapmakla görevlendirilen organ aşağıdakilerden hangisidir?

A. Kurucu Meclis
B. Cumhuriyet Senatosu
C. Türkiye Büyük Millet Meclisi
D. Temsilciler Meclisi
E. Anayasa Organı

3. Aşağıdakilerden hangisi 1961 Anayasası'nın özelliklerinden biri değildir?

A. Birey, devlet ilişkilerinde bireyi yüce değer sayması,
B. Yargıçlara büyük önem vermesi
C. TBMM'nin aldığı bir kararla kabul edilmesi ve yürürlüğe sokulması
D. İki meclisli sisteme geçmeyi öngörmesi
E. Anayasa Mahkemesi'nin kurulmasını öngörmesi

4.Aşağıdakilerden hangisi 1961-1971 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nde görülen gelişmelerden biri değildir?

A. Sosyalist düşüncenin aydınlar arasında giderek yaygınlaşması sonucu CHP'nin yeni bir kimlik
arayışına yönelmesi
B. CHP'nin kendisini siyasal yelpazedeki yerini "ortanın solu" olarak nitelendirmesi
C. Bülent ecevit'in İsmet İnönü'nün desteğiyle CHP Genel Sekreterliğine seçilmesi
D. Turhan Peyzoğlu'nun ve arkadaşlarının partiden ayrılması
E. İsmet İnönü'nün yaşlanmasından dolayı genel başkanlığa Bülent Ecevit'in getirilmesi

5.Aşağıdakilerden hangisi sol görüşlü öğrencilerin 1965 yılında kurduğu bir örgüttür?

A. Türkiye devrimci Gençlik Federasyonu
B. Yön Hareketi
C. Milli Demokratik Devrim Cephesi
D. Fikir Kulüpleri Federasyonu
E. Sosyalist Öğrenciler Birliği

6."12 Mart Muhtırası"ndan sonra aşağıdakilerden hangisi ilk olarak Başbakanlığa getirilmiştir?

A. Nihat Erim
B. Ferit Melen
C. Naim Talu
D. Süleyman Hayri Ürgüplü
E. Turhan Feyzioğlu

7.Aşağıdakilerden hangisi 12 Mart Dönemi'nde anayasada yapılan değişikliklere ilişkin hükümlerden biri değildir?

A. Anayasa değişikliğinin iki aşamada gerçekleştirilmesi
B. İlk olarak anayasanın hak ve özgürlükler kısmının değiştirilmesi
C. Kamu görevlilerinin sendika kurma hakkının kaldırılması
D. Çeşitli yargı kuruluşlarının yetkilerinin arttırılması
E. Bakanlar Kurulu'na "Kanun Hükmünde Kararname" çıkarma yetkisinin verilmesi

8.Aşağıdakilerden hangisi Fahri Korutürk'ün Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesine ilişkin yargılardan biridir?

A. Ordunun baskısıyla seçilmesi
B. CHP ve AP'nin uzlaşmasının sonucu olarak seçilmesi
C. Cumhuriyet Senatosu'nun ısrarı sonucu seçilmesi
D. Halkoyu sonucu seçilmesi
E. Milli Güvenlik Kurulu'nun baskısı sonucu seçilmesi

9.Aşağıdakilerden hangisi 1971-1980 yılları arasında kurulan siyasal partilerden biridir?

A. Cumhuriyetçi Güven Partisi
B. Milliyetçi Hareket Partisi
C. Milli Selamet Partisi
D. Büyük Türkiye Partisi
E. Türkiye İşçi Partisi

10.Aşağıdakilerden hangisi "Milliyetçi Cephe Hükümetleri" döneminde meydana gelen
gelişmelerden biri değildir?

A. Silahlı siyasal saldırıların artması
B. MHP ve MSP kadrolaşmasının hız kazanması
C. Popülist politikalarının uygulanması
D. İktisadi liberalleşme programının uygulanması
E. Enflasyonun kontrol altında tutulması

11.Aşağıdaki yargılardan hangisi Milli Güvenlik Konseyi ile ilgili değildir?

A. Yasama ve yürütme yetkilerini üstlenmesi
B. Anayasa Düzeni Hakkında Kanunla kendi faaliyetlerini hukuksal bir çerçeveye oturtması
C. Milli Güvenlik Konseyi Başkanı'nın aynı zamanda devlet başkanı görevini üstlenmesi
D. Sıkıyönetim komutanlarının yetkilerini arttırması
E. Anayasa çerçevesinde hareket etmesi

12.Aşağıdakilerden hangisi Kurucu Meclis'in görevleri arasında değildir?

A. Anayasayı yapmak
B. Yasama yetkisini kullanmak
C. Temel yasaları yapmak
D. Siyasi partilerin faaliyetlerini denetlemek
E. Milli Güvenlik Konseyi'ne yardımcı olmak

13.Hazırlanan Anayasa hangi tarihte halk oylamasına sunulmuştur?

A. 7 Kasım 1982
B. 14 Mayıs 1983
C. 7 Aralık 1982
D. 6 Kasım 1982
E. 5 Kasım 1983

14.
I. Milliyetçi Demokrasi partisi için kurulması
II. Anavatan Partisi'nin Kurulması
III.Kenan Evren'in Cumhurbaşkanı seçilmesi
IV. SODEP'in kuruluşunda çalışan bazı eski CHP'lilerin Çanakkale'de zorunlu ikamete gönderilmesi

Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A. IV - I - II - III
B. III - I - II - IV
C. I - III - II - IV
D. III - II - I - IV
E. I - II - III - IV

15.1994 yerel seçimlerinde bir önceki seçime göre en başarısız olan parti aşağıdakilerden hangisidir?

A. Refah Partisi
B. Anavatan Partisi
C. Sosyal Demokrat Halkçı Parti
D. Doğruyol Partisi
E. Milliyetçi Hareket Partisi

16.1923-1930 yılları arasında daha çok ne tür bir ekonomik politikalar uygulanmıştır?

A. Planlı ekonomik politika
B. Liberal ekonomik politika
C. Sosyal eknomik politika
D. Devletçilik
E. Karma ekonomik politika

17.Aşağıdaki etkenlerden hangisi 1930'lu yıllarda ekonomide devletçiliğe geçilmesinde etkili olmamıştır?

A. Yetersiz sermaye birikimi
B. 1929 dünya ekonomik bunalımı
C. Ekonomide alt yapı eksikliği
D. İhracatın giderek düşmeye başlaması
E. Yerli sanayicinin yeterli bir birikime sahip olması

18. Dışarıdan ithal edilen bir malın iç piyasada yerli sanayici tarafından üretilmesi gerektiği hangi sanayileşme politikasının amaçlarındandır?

A. İthal ikameci politika
B. İhraç ikameci politika
C. Liberal ekonomik politika
D. Ekonomik kalkınmacı politika
E. Kalkınmacı politika

19. 1980 sonrasında sanayileşmede hangi ekonomik politika izlenmiştir?

A. Devletçilik
B. İthal ikameci
C. İhraç ikameci
D. Planlama
E. Karma ekonomi

20. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A. Kırdan kente ilk büyük göç dalgası 1950'li yıllardan ititbaren başlamıştır.
B. 1950-1960 yılları arasında planlı ekonomik kalkınma mo**** izlenmiştir.
C. 1950-1980 yılları arasındaki gecekondulaşma olgusu yasal olmayan yollardan kamu arazisi
üzerine kaçak yapıların inşaa edilmesi süretiyle ortaya çıkmış ve yasal bir meşruiyet
kazanamamıştır.
D.1960-1980 yılları arasında Türkiye'de ithal ikameci sanayileşme mo**** uygulanmıştır.
E. İhraç ikameci sanayileşme dışa açık ekonomi mo****ne dayalıdır.

21. Aşağıdaki yargılardan hangisi Hatay'ın Türkiye'ye katılmasıyla ilgili değildir?

A. Suriye'nin bağımsızlığına kavuştuktan sonra,Türkiye'nin Fransa'ya başvurarak Hatay için otonom
statüsü istemesi
B. Güney bölgesinde konuşlandırılan Türk Ordusu'nun Hatay'a girerek işgal etmesi
C. Çok uluslu bir parlamentonun 22 Temmuz 1938'de seçilmesi
D. Hatay parlementosu'nun 1939 Haziran'ında Türkiye ile birleşme kararı alması
E. Hatay sorunu'nun çözümlenmesi için Miller Cemiyeti'ne başvurulması

22. Aşağıdakilerden hangisi İran'ın Türkiye'ye karşı gizli olarak yürüttüğü faaliyetlerden biridir?

A. İran'daki Ermenilerin Türkiye'ye karşı yaptıkları eylemlere hoşgörüyle yaklaşması
B. Irak'la işbirliğine giderek Türkiye'yi uluslararası alanda zayıflatılması
C. Türkmenlerin Türkiye'ye karşı kışkırtılması
D. Türkiye'ye petrol satışının engellenmesi
E. Kaşgarların Türkiye'ye karşı kışkırtılması

23. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türk-Irak ilişkilerinde en önemli sorun aşağıdakilerden hangisidir?

A.Türkiye'nin Irak'taki İngiliz mandacılığını kabul etmemesi
B. Bağdat'ın tarafsız bir bölge olması
C. Musul sorunu
D. Irak'ın bağımsızlığının Türkiye tarafından tanınmaması
E. Türkiye'ye petrol satışının yapılmaması

24. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye ile Yunanistan arasında mevcut olan sorunlardan biri değildir?

A. Ege Adalarından silahlardan arındırılması
B. Kara suları sorunu
C. Kıta sahanlığı sorunu
D. Egedeki Hava sahası sorunu
E. Ege Adalarında kimyasal silah üretilmesi

25. Sovyetler Birliği, Türkiye yönelik toprak taleplerinden vazgeçtiğini hangi yılda açıklamıştır?

A. 1946
B. 1952
C. 1960
D. 1953
E. 1956
_________________________________________________________________________________________________
YAŞAM CESURLARI SEVER...
eRoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Paylas Alıntı ile Cevapla
Alt 18-03-11, 15:25   #25
ForumSohbet Üyesi
eRoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: 18-12-10
Mesajlar: 1.011
Nereden:
Yaş:
Takım:
Meslek: öğrenci
Tecrübe Puanı: 5000
eRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond reputeeRoS has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Tarih Test Soruları

Yanıtlar:

1. B 2. A 3. C 4. E 5. D 6. A 7 D 8. B 9 .C 10. E 11. E

12. D 13. A 14 .B 15.C 16. B, 17. E 18. A 19. C 20. B 21. B 22. A
23. C 24. E 25 .D
_________________________________________________________________________________________________
YAŞAM CESURLARI SEVER...
eRoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Paylas Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
soruları, tarih, test


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
coğrafya 10 sınıf test soruları (soru bankası) Atay Coğrafya 0 08-03-11 13:54
9.sınıf coğrafya 1.dönem 2 yazılı test soruları Atay Coğrafya 0 08-03-11 13:48
9.sınıf coğrafya test soruları Genco Coğrafya 0 05-03-11 17:07
Tarih sayfasına veda, tarih dergisine merhaba! Haberci Güncel Haberler 0 30-05-10 12:48
Psikolojik Test kUpA`kIzI Psikoloji 0 27-05-10 13:52



Yıl olmuş 2019; Geriye kim kaldı ? Bi KaraKartaL, bi Siyahbeyaz, bi KaRaNTiNa bi de Burak.. [Forum Sohbet]

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.Şikayetlerinizi sikayet@forumsohbet.com adresine yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

Estetik CerrahiKadınca konular
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 .
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.